Annons
Annons

Morotssoppa med sting

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
17 oktober, 2013
Morotssoppa med gräddfil och solroskärnor i svartvit skål
Morotssoppa i svartrandig skål dekorerad med en klick gräddfil och solroskärnor
Foto: Mia Hagenmalm

Nu är det billigt med rotfrukter, och även ekologiska har ett bättre pris än vanligt. Det blir mycket av den varan när jag handlar. I dag var jag sugen på något vegetariskt så jag slängde ihop en morotssoppa till lunch! Den blev riktigt god och het!

Morotssoppa med sting
4 portioner:
7 morötter

Annons

2 sötpotatis, medelstora
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk färsk ingefära
8 dl vatten
2 dl kokosmjölk
2 grönsaksbuljongtärningar
1/4 röd chili
2 msk olivolja
herbamare örtsalt och svartpeppar
1 tsk timjan

Gör så här:
Skala morötter och sötpotatis och skär i mindre bitar. Hacka den gula löken och chilin fint. Riv ingefäran och pressa vitlöksklyftorna..
Fräs allt i olivolja tillsammans med svartpeppar i en gryta. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar. Krydda med herbamare. Koka ca 15-20 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. Mixa direkt i grytan.
Sätt grytan på spisen igen och spä på med kokosmjölk och låt koka upp. Smaka av med herbamare örtsalt och eventuellt mer svartpeppar. Servera med en klick syrlig gräddfil och strö gärna på örter och solroskärnor. Till det åt jag en bit fröknäcke med ost.

Ha det gott i höstmörkret! Tänd lite ljus och mys! / Mia

Annons
Annons