Annons
Annons

Potatiskaka med lite gott som förrätt

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
13 november, 2013
Potatiskaka med lite gott som förrätt
potatiskaka_460x330Jag är en potatismänniska. Jag måste äta potatis flera dagar i veckan, annars tycker jag inte att jag fått någon riktig mat. Och potatis är ju egentligen ett bra tillbehör. Mat och potatis, som jag brukar säga.
Häromdagen gjorde jag en liten förrätt till mig själv, bara för att lyxa till det lite i vardagen. Enkelt och snabbt.

Potatiskaka med creme fraiche och rom
1 potion

2 medelstora potatisar
smör och rapsolja till stekning

Annons

salt och peppar.
1 msk kaviar/rom
1 msk creme fraiche
lite hackad rödlök

Gör så här:
Skala potatisen. Riv den i strimlor. Smält en klick smör och rapsolaj i stekpannan. Lägg ner potatisen och platta till den till en kaka.Krydda med salt och peppar. Stek på medelsvag värme ca 5 minuter sida. Kolla med gaffel om potatisen är genomstekt.Kakan får gärna ha en lite brun stekyta. Låt svalna något. Lägg en klick creme fraiche, rödlök och rom på kakan. lite sallad och tomater är gott till. Njut! Mums!

(Ibland har jag gjort två stora potatiskakor och en svampstuvning när vi är fler som ska äta: Lägg den ena potatiskakan på ett fat. Häll på svampstuvning, exempelvis champinjon eller kantarell. Lägg den andra potatiskakan över. Servera till exempelvis en bit stekt kött).

Ha det gott! / Mia

Annons
Annons

Prenumerera nu!

Nyhetsbrev

Ta del av de senaste hälsotrenderna direkt i inkorgen.