Annons
Annons

GMO godkänns trots negativa konsekvenser!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
29 november, 2013

Ibland kan jag faktiskt inte förstå hur myndigheter tänker. Här ska vi rätta oss efter EU, vi kan alltså i Sverige inte bestämma själva vad människor behöver, om jag uppfattat saken rätt! Vi kan göra något åt våra gifter i maten och i naturen. Men vad i hela fridens dagar är det som bromsar? Vad ska man vänta på? Sätt igång! Förbjud transfetter, slamgödsel och bekämpningsmedel. Befria våra hygienartiklar från nanoteknik, mineraloljor, parabener och hemska cellgifter. Förbjud gifter i våra kläder!

Vi lever väl på 2000-talet för sjutton, och myndigheter borde vara mer upplysta än så. Ja visst är de det? Men trots att de vet, görs ingenting! Det gör mig både frustrerad och förbannad!

Samtidigt som detta med transfetter och miljögifter är så på tapeten, godkänner Gentekniknämden att importera GMO-soja som både livsmedel och foder till djur??? Det trots att forskning visat på att det har negativa konsekvenser för både människor, djur och natur. Och eftersom att man tydligen inte behöver märka kött där djur blivit fodrat med GMO, alltså genmanipulerat spannmål, kan man aldrig heller säkert veta om man får det i sig.

Enligt EU:s gemensamma märknings och- spårbarhetslagstiftning ska produkter som består av, innehåller eller är framställda av genetiskt modifierade organismer märkas. Lagstiftningen omfattar dock inte kött, mjölk eller ägg från djur som utfodrats med genetiskt modifierat foder, eftersom att djuren eller produkterna från dem inte är genetiskt modifierande.

Annons

(Vad är då genmanipulering (GMO)? GMO är detsamma som genetisk modifierade organismer som framtagits för att ändra arvsmassan i växter och djur. Det är för att gynna lönsammare avel och gynnsammare förhållande under året- runt odling. Det finns i många av våra livsmedel, främst i soya, raps och majs. Dagens forskning visar på negativa konsekvenser för oss människor, djur och natur).

Gentekniknämden anser inte att te x GMO-soja ska utgöra några risker för människor djur eller natur. Men vad säger Gentekniknämden om att sjukdomar faktiskt börjat komma? Inte bara cancer, allergier och eksem. Det finns andra sjukdomar som forskare tror/anser kommer utav genmanipulerad föda.
En av de sjukdomarna är Morgellons sjukdom. Läs mer här: Morgellons sjukdom orsakas av genmanipulerad föda? Tycker de alltså att vi ska äta föda vi blir sjuka av? Är de inte mer rädda om vår nästkommande generation, våra barn? Vi vet men ingenting görs! Sjuk tid vi lever i!

Jag tänker då inte äta produkter som har benämningen GMO!!!!

/ Mia

 

Annons
Annons