Annons
Annons

Adventskaka blev Quinoasallad

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
30 november, 2013
Quinoasallad med salami och parika
Quinoasallad med salami och parika
Foto: Mia Hagenmalm

Jag hade tänkt baka igår, men ibland orkar man inte på grund av jobb och annat. Jag kör kanske ihop något i eftermiddag. Så jag får bjuda på min lunch idag istället. Det blev en Quinoasallad med salami. Mycket gott!

Quinoasallad med salami
2portioner:
1,5 dl quinoa, jag tog svart/vit för färgens skull

Annons

0,25 dl olivolja
1 msk vinäger
1 msk honung, flytande
1 apelsin, klyftor som är filèade
1/2 gul paprika, i tärningar
100 g coctailtomater, skurna i halvor
1 bunt sparris, färsk (ca 100g)
1/2 skivad rödlök
100 g isbergssallad
100g ost, lagrad
100 g skivad salami

Gör så här:
Skölj noga och koka quinoan enligt anvisning på paketet. Låt svalna. Koka även sparrisen i lätt saltat vatten ca 3-5 minuter. Blanda olivolja med honung och vinäger i en skål tillsammans med persilja, herbamare och svartpeppar. Slå det över quinoan och blanda. väl. Blanda ner paprika, tomater och lök. Fördela isbergssalladen på ett fat och lägg på quinoablandningen över. Låt svalna något och blanda ner osten tillsammans med salami i quinoan.

Ha en trevlig helg! /Mia

Annons
Annons