Annons
Annons

Forskning visar att Magnetstimulering lindrar vid fibromyalgi

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
2 april, 2014

Franska forskare har testat en försöksgrupp med 36 fibromyalgi-patienter med transkraniell magnetstimulering och fått goda resultat.

De patienter som fick aktiv behandling fick en förbättrad livskvalitet och ökad förbränning i det limbiska systemet i hjärnan, det vill säga ett komplex av nervceller som sitter på vardera tinningsgloben. Det Libriska systemet kallas för känslohjärnan och tillhör det centrala nervsystemet. Härifrån styrs alltså dina känslor som förälskelse, välbehag,
sexualiteten och även luktsinnet.

Där ser man. Nu har man även forskat på att magneter kan göra stor nytta.

Annons

Jag har länge funderat på att införskaffa mig en magnetmadrass då jag har hört så många positiva resultat på bland annat värk i leder, onda ryggar osv. Jag har aldrig hört något negativt om madrassen.

Pratade alldeles nyss med en kvinna som efter att ha legat bara två nätter på sin magnetmadrass sovit gott hela natten och nästan hoppade upp ur sängen på morgonen Sovit en hel natt hade hon inte gjort på 15 år på grund av värk. Och hon hade alltid svårt att ta sig upp på morgonen för att hon var så stel i alla leder. Fantastiskt tycker jag.

Så mitt nästa planerade inköp blir en Magnetmadrass.
Den kostar lite, men jag lägger ner så mycket pengar på att må bra genom läkarbesök, sjukgymnaster, massörer och kosttillskott, så det tjänar jag in på några månader.

Källa: Dagens Medicin

Annons
Annons