Annons
Annons

Egg Benedict med lax & blodgrapehollandaise

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
15 april, 2014
Posherat ägg på en bädda av babyspenat och lax
Foto: Mia Hagenmalm

Ägg hör ju påsken till! Och ägg är väldigt nyttigt om man ser till näringsinnehållet. Det innehåller rikligt med proteiner, vitaminer och mineraler.

Det här är absolut en lyxig rätt med ägg, lax och hemmagjord hollandaisesås. Supergott! 🙂

Annons
Egg Benedict med rökt lax och blodgrapehollandaise
6 Portioner
6 ägg
6 tsk vitvinsvinäger
75 g babyspenat
12 skivor rökt lax
Gör så här:
Knäck varje ägg i en kopp eller form.
Häll i en tsk vitvinsvinäger i vardera kopp och låt stå minst 10 minuter.
Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg därefter i äggen och låt sjuda i ca 3 minuter.
Ha en gryta med kallt vatten bredvid. Ta upp äggen med hålslev och doppa dem snabbt i kallt vatten. Ställ åt sidan.
Blodgrapehollandaise
200g smör
2 charlottenlökar
2 lagerblad
3 msk balsamvinäger
6 msk vatten
1/2 blodgrape/ saften av
4 äggulor
havssalt, vitpeppar, chiliflakes
Gör så här:
Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna.
Finhacka lök och koka ner tillsammans med kryddor, vatten , grape och vinäger till det återstår ca en tredjedel.Sila av genom en finmaskig sil ner i en annan kastrull.
Tillsätt äggulorna och vispa hela tiden på mycket svag värme tills såsen tjocknat. Tillsätt smöret lite i taget och i en tunn stråle under ständig vispning. Smaka av med salt och peppar. Fördela spenat på sex tallrikar och toppa med äggen, lax, och ringla över hollandaisesåsen. Om du vill kan du doppa äggen i lite kokande vatten strax innan servering så att de blir lite ljumma.
Ha det gott i vårsolen! / Mia
Annons
Annons

Prenumerera nu!

Nyhetsbrev

Ta del av de senaste hälsotrenderna direkt i inkorgen.