Jag tänkte fresta med lite goda röror till de sedvanliga äggen nu i påsk!
Denna röra; Devil`s egg, skapar lite hetta, vilket framgår av nanmet! 🙂
Denna röra; Devil`s egg, skapar lite hetta, vilket framgår av nanmet! 🙂
Annons
Devil`s egg.
6 st
3 kokta ägg
1 msk färskost
1 krm paprikapulver
4 droppar tabasco
1/2 tsk dijonsenap
2 krm salt
Till garnering: 1 krm chiliflakes, gräslök och paprika
Gör så här:
koka äggen ca 6 minuter. Skala och halvera. Gröp ur gulorna och blanda med färskost, paprikapulver, tabasco, senap och salt. Fördela i ägghalvorna och garnera med chiliflakes, parika och strö över lite gräslök.
koka äggen ca 6 minuter. Skala och halvera. Gröp ur gulorna och blanda med färskost, paprikapulver, tabasco, senap och salt. Fördela i ägghalvorna och garnera med chiliflakes, parika och strö över lite gräslök.
Den här röran är nog den vanligaste på påskbordet, men jag älskar den!
Fyllda ägghalvor med rom
3 ägg
1/2 rödlök
100 g stenbitsrom, valfri färg, jag tog röd
0,25 dl creme fraiche
1/2 krm svartpeppar
Dillkvistar till garnering
Gör så här:
Koka äggen ca 6-8 minuter så de blir hårdkokta. Dela äggen och gröp ur gulorna. Blanda med hälften av rommen och övriga ingredienser. smaka av med peppar. fördela smeten på ägghalvorna. Klicka över resterande rom. Garnera med dillvippor.
Koka äggen ca 6-8 minuter så de blir hårdkokta. Dela äggen och gröp ur gulorna. Blanda med hälften av rommen och övriga ingredienser. smaka av med peppar. fördela smeten på ägghalvorna. Klicka över resterande rom. Garnera med dillvippor.
Ytterligare ett recept! Här med paprikacreme och bacon:
Ägghalvor med paprikacreme& Bacon
4 ägg:
2 skivor bacon
1 msk majonäs
2 msk Crème fraiche
2 krm paprikapulver
örtsalt och svartpeppar
Gör så här
Klipp eller skär bacon i mindre bitar och knaperstek dem i lite kokosolja utan smak.
Koka äggen i cirka 7-8 minuter. Spola i kallt vatten.
Skala och halvera dem och gröp ur äggulan.
Blanda Crème fraiche med majonnäs och äggula.
Smaka av med kryddor.
Fyll ägghalvorna med paprikablandningen.
Toppa med bacon.
Skala och halvera dem och gröp ur äggulan.
Blanda Crème fraiche med majonnäs och äggula.
Smaka av med kryddor.
Fyll ägghalvorna med paprikablandningen.
Toppa med bacon.
Matjesill är också ett måste på mitt påskbord. Här har jag fixat till det lite festligt i snapsglas och äggskal!
Matjesill i äggskal
Portioner: 4
4 rena äggskal
100 g matjesill, finhackad
1 hårdkokt ägg, hackad i små bitar
1 dl Crème Fraiche
50 g philadelphiaost
1/2 rödlök, finhackad
1 msk gräslök, finhackad
1 msk dill, finhackad
Garnering:
4 st ansjovisfileèr
Finhackad gräslök
Gör så här
Blanda philadelphiaost med Crème Fraiche och blanda ner övriga ingredienser.
Fyll upp äggskalen rikligt med röran och ställ skalen i äggkopp eller snapsglas.
Dekorera med ansjovis som du rullar ihop.
Klipp gräslök över.