Annons
Annons

Rönninge Show Chorus till Final i Las Vegas

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
21 oktober, 2016
Stjärnjul

Rönninge Show Chorus till final!
Idag är det mörkt och blåsigt där jag bor. Löven virvlar runt och dansar i vinden. Jag dansar också idag trots att jag är ganska trött för i natt låg jag vaken och såg min körs framträdande i semifinal/ Världsmästerskapen i kvinnlig barbershop i Las Vegas!

Efter det framträdandet var det enormt svårt att somna om. De var så otroligt bra och jag var så lycklig över deras braksucce att tårarna bara sprutade! Jag vet ju även hur det är att vara med i världsmästerskapen och känslan att inte vara med kören i detta underbara skapade dubbla känslor av både glädje och sorg!
Att det gick bra för Rönninge förstår man när domarna grät i körens uptune och publiken ställde sig upp innan de sjungit färdigt.
Och nu är de till final! Finalen går av stapeln nu på lördag!

Annons

Rönninge Show Chorus är en av de bästa barbershopkörer i världen.
2013 tog vi historiskt guld i Världsmästerskapen vid Sweet Adeline Internationals internationella konvent i Honolulu, Hawaii med de högsta poäng som någonsin har delats ut i ett VM. Dessutom var det första gången som en icke amerikansk kör tog hem guldmedaljen.
Året därpå gjorde vi en show på anrika Carnegie Hall i New York.
Rönninge Show Chorus medlemmar strävar efter att vara unika och genom stark gemenskap, kärlek och positiv inställning, är målsättningen att vid varje framträdande förmedla känsla, underhållning och show som vi kombinerar med stor skicklighet och musikalitet.
Våra dirigenter är Britt-Helene Bonnerdahl och Anna Alvring.
Britt-Helene Bonnerdahl har varit varit med från början när Rönninge bildades som startade upp 1983.
Britt-Helene är aktiv och utbildad inom många områden i körsång, röstpedagog och ledare för flera accapellagrupper. Hennes musikaliska påverkan är världskänd inom barbershop i världen.

Anna Alvring har även hon ett långvarigt engagemang inom barbershop och har musikutbildning och arbetar som grundskolerektor.

Jag har själv varit med i kören sedan 2005 och har varit med och tävlat i världsmästerskapen 2008 på Hawaii 2011 i Houston och 2013 Hawaii igen.

Nu på lördag klockan 22: 30 svensk tid står Rönninge Show Chorus i final i Las Vegas. Är du intresserad att titta kan även du se tävlingarna på lördag! Här är länken till webcast:http://www.sweetadswebcast.com/

 

Vill du även se semifinalpaketet finns det redan på youtube här: http://www.youtube.com/watch?v=8pU9pVL9eig&sns=em

När kören kommer hem börjar vi genast att repetera till Stärnjul.

Andreas Weise Stjärnjul 2013
Foto: Hèlena Parmèr

Stjärnjul som i år kör för 24:e året i rad, ger varje år konserter i Filadelfiakyrkan i Stockholm.
När vi gör Stjärnjul sammanstrålar vi med en manlig barbershopkör The EntertainMen. Vi bjuder även in gästartister och i år har vi den lysande skådespelaren Björn Kjellman som konferencier, Bruno Mitsogainnis som är sångare och musikalartist känd från Jersey Boys på Chinateatern. Vår kvinnliga artist i år är Nina Söderqvist också musikalartist och mest känd för sin stjärnroll i musikalen Spamalot i London. Vi har även härliga Janne Åström! Rocksångare, operasångare, Cornelistolkare och skådespelare.

Sen har vi Stjärnjulsorkestern som leds av kappelmästare Mattias Bylund. Mattias är numer Grammisvinnare då han gjorde stråkarrangemang på självaste Taylor Swifts senaste platta och fick hämta sitt pris i Los Angeles i början av året.

Annons
Annons