Annons
Annons

Grönt skyddar mot solbränna och luftföroreningar!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
10 maj, 2014

Naturen är otroligt intressant när det gäller vad den har att erbjuda för bra vitaminer och antioxidanter i växter, frukt och grönsaker. Jag tycker att det är så spännande, och jag är jättenoga med att försöka samverka med naturen och det naturliga. Det gör jag för att förebygga och motverka uppkomsten av sjukdomar!
I grönsaker kan man hitta så många bra egenskaper som verkar bra för kroppen och som motverkar dåliga ämnen utifrån.

Ta bara som exempel kusinerna broccoli och grönkål, kungar bland grönsaker, för dess näringsrika innehåll!

Broccoli och grönkål är ju två av de nyttigaste grönsaker som finns, och de har många bra egenskaper.
Förutom att de är starkt basiska så skyddar de även mot vissa cancerformer. Och även hudcancer.

Annons

Forskare har hittat ämnet Sulforafan i både broccoli och grönkål, så nu när sommaren nalkas kan det faktiskt vara bra att öka sitt intag av dessa goda grönsaker så motverkar du att bli bränd i solen samt kan du faktiskt förebygga hudcancer. Sulforafan hindrar även enligt forskning cancerceller att dela sig, vilket hämmar uppkomsten av tumörer.

Men antioxidanten Sulforafan skyddar även luftvägarna, vilket ger ett bra skydd mot föroreningar i luften som avgaser och tobaksrök.
Grönkål har dessutom massor av bra kostfiber i sig, faktiskt dubbelt så mycket som broccoli. Kostfiber binder toxider i tarmen och driver ut dem ur kroppen.

Grönkål är ett superlivsmedel och innehåller mycket bra vitaminer som A, B-vitaminer och C och E. Du hittar även kalium, folat och kalcium samt järn i denna grönsak. Grönkål är även virus- och bakteriedödande och motverkar även inflammationer.

Broccoli är fullsmockad av C-vitaminer men har också ett innehåll av andra bra vitaminer som A-vitamin K-vitamin och folat. Dessutom är den rik på både B-vtamin, E-vitamin, kalium, kalcium, magnesium zink och järn. En bra grej kan vara att grodda broccoli. Broccoligroddar innehåller så mycket som 20- 50 gånger mer Sulforafan än den färdiga broccolin. Kan vara att föredra för den som inte gillar broccoli! 🙂

Mia

Annons
Annons