Annons
Annons

Ska 13-åringen ha Naked Lips eller Babylips!!???

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
26 juni, 2014
Läppserat med färg på grön duk

Min 13-åriga dotter kom häromdagen hem efter en shoppingrunda med ett läppserat som hon köpt i någon butik.

Jag är inte så förtjust i att hon handlar kosmetika med mineraloljor och parabener, men vilken 13-åring lyssnar på vad mamma säger? Och jag är inte den som förbjuder heller!
Babylips som seratet heter är enligt min dotter sååå himla populärt och precis ALLA har det!

Men YES! Jag köpte Naked Lips! Också ett läppbalsam med färg, men naturligt, så naturligt att det faktiskt går att äta! 🙂 Och det gick hem hos dottern!Även om hon använder det andra också!

Läppserat med färg på grön duk
Foto: Mia hagenmalm

Naked lips finns i flera färger: Corall, Moca Velvet, Plush Red, Moonstone, Sugar Plum…

Annons

När hon velat ha exempelvis deodoranter har jag köpt aluminiumfria på hälsokosten. Men det dög förstås inte. Alla andra kompisar har ju deo från vanliga handeln MED aluminium.
Det där är svårt tycker jag! Men jag står på mig och förklarar VARFÖR man inte ska använda det, och jag får ofta höra att: Varför måste du vara så himla hälsosam med din ekologiska sockerfria mat och allt annat, mamma? Varför kan du inte vara som andra mammor?

Men faktum är att det ändå någonstans går hem det jag säger. Hon är väldigt medveten om att äta bra mat, även om hon ibland vill gå och ta en hamburgare och cola, eller vill ha lördagsgodis. Och hon använder ju de hygienartiklar jag köper, även om hon kan köpa en vanlig body lotin eller deo när hon handlar själv.

Nu har jag iallafall köpt deo, shampo, balsam och body butter som hon är nöjd med från hälsokosten. Dr. Organics serie ser ut som ”VANLIGA” förpackningar, så hon har anammat dessa produkter! YES säger jag! 🙂 Dessutom doftar de underbart och jag gillar själv serien.

Schampo, balsam de som står på ett handfat i ett badrum
Foto: Mia Hagenmalm

Mia

 

Annons
Annons