Annons
Annons

En kyckling värd att återupplivas

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
16 juli, 2014
Kyckling och melonsallad på ett fat

Den här rätten gjorde jag för något år sedan här i bloggen och häromdagen åt jag den till middag igen! Måste säga att det är bland det godaste jag ätit! Så fräscht och syrligt med inslag av citrus och örter. Det är verkligen supergott och värd en repris i min blogg! 🙂

Jag bakade kycklingfileèrna i folie för att den skulle behålla alla smaker och aromer. :-)

Kyckling och melonsallad på ett fat
Foto: Mia hagenmalm

 

Annons

Kyckling med citrus-och örtsmör i folie.

4 portioner:

4 stycken kycklingfileèr
Citrus&örtsmör:
6 msk smör
1 apelsin, skalet av
1 lime, skalet av
1/2 dl persilja, hackad
1 kvist rosmarin, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad

Gör så här:
Gnid lime och apelsin i vinäger för att få bort eventuella bakterier. Skölj ordentligt i vatten.
Riv skalet från apelsin och lime och blanda det med övriga ingredienser i örtsmöret. Pressa ner ca 1 msk limesaft i smöret och rör om.
Skär en ”ficka” i kycklingfileèrna och stoppa in ca 1 msk örtsmör i fickan på varje filè. Bre över resten av smöret ovanpå fileèrna. Lägg kycklingen i en folieklädd form. Pressa över saft från 1/2 lime och 1/2 apelsin. Täck med folie. Ställ in mitt i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter. Ta ut och lyft bort foliet och höj värmen till 225 grader. Sätt in kycklingen igen och låt få färg, ca 5-10 minuter.

Ta ut och servera med melonsallad.

Melonsallad:
1 galiamelon
1/2 honungsmelon
2 nävar ruccolasallad
örtsalt och chiliflakes
ev. rostade pinjenötter.

Dela, kärna ur och skär melonerna i bitar. Blanda samman med ruccolasallad eventuella pinjenötter som du först har rostat i en het stekpanna, och krydda efter behag.

Må så gott! Mia

Annons
Annons