Annons
Annons

Fyllda zucchinirullar ala raw food

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
14 augusti, 2014
Zucchinirullar fyllda med cashewröra på ett grått fat
Zucchinirullar fyllda med cashewröra på ett grått fat
Foto: Mia Hagenmalm

Eftersom att jag just nu försöker bli mer basisk i kroppen tycker jag att det är kul och intressant att utforska och experimentera med raw food och äter mer levande föda. Och det är faktiskt riktigt gott med raw food. Förut har jag mest sneglat på recept eller rätter med raw food och tänkt att detta är ingenting för mig då jag har ett stort behov av att äta varm, lagad mat till både lunch och middag, annars mår jag inte bra. Min kollega som är utbildad och duktig inom Ayurveda säger att det beror på att den som behöver varm mat i kroppen är mycket Pita i sitt kroppsliga element. Intressant tycker jag! 🙂
Men jag försöker iallafall och byter ut något mål varje dag mot raw, eller kompletterar en annan måltid med det.

Häromdagen gjorde jag ett tillbehör på zucchini och cashewnötsröra som blev mycket gott! Jag gillar lite italienska smaker av tomat och basilika så det fick ingå i röran.Det här kan jag absolut tänka mig att ha på buffèbordet eller som en spännande förrätt vid tillfälle.
Riktigt gott! Precis som all annan raw food jag smakat.

Zucchinirullar med cashewröra

Annons

8-10 st
1 stor zucchini, eko
1 dl cashewnötter, naturella, Eko
20 g soltorkade tomater, Eko
1/2 gul Paprika, Eko
1/2 ekologisk citron, saft av
1/2 tsk sambal oelek
1 msk basilika, Eko

Gör så här:
Hyvla ca 8 – 10 skivor zucchini tunnt med en osthyvel.

Mixa alla övriga ingredienser i en mixer.
Bre röran på zucchiniskivorna. Rulla ihop och ställ på ett fat. Servera eventuellt med soja .

// Mia

 

 

Annons
Annons