Annons
Annons

Blueberry Pancakes

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
25 augusti, 2014
Blåbärspannkakor toppade med blåbär på ett vitt fat med blå blommot
Blåbärspannkakor toppade med blåbär på ett vitt fat med blå blommot
Foto: Mia Hagenmalm

Jag ägnar en hel del tid till att göra en bra och näringsrik frukost på morgonen. Den ska innehålla bra med proteiner och bra fetter så jag står mig fram till lunch, och är pigg och full av energi. Så jag går gärna upp tidigt för att hinna ta en lång uppfriskande morgonpromenad med hunden. Då kommer cirkulationen igång i kroppen, och min stela rygg känns bättre. Under promenaden brukar jag fundera på vad jag ska äta till frukost.

I morse klampade jag som vanligt ut i linne, tunn kofta och barfota i mina öppna sandaler, men det var för första gången kyligt klockan halv sju, nästan som om det hade varit frost i natt. Jag mötte flera människor som tagit på sig bättre med ytterkläder. Jag hade glömt att titta på termometern innan jag gick ut. Dax att ta fram jacka och hela skor kanske.

Det är underbart att promenera förbi alla trädgårdar där det växer äppelträd som nu är fulla med kart och på nyponbuskarna växer det rikligt med bleka nypon. Snart är det dax att skörda. Ibland, om har man tur, ställer villaägarna ut en låda med fallfrukt till förfogande för oss som inte har äppelträd,vid grinden. Men än får man vänta på att äpplena ska mogna. Däremot finns det gott om blåbär i skogarna och i morse fick just blåbär bli en ingrediens i min frukost i form av blåbärspannkaka. Riktigt goda.

Annons

Blueberry Pancakes
2 portioner 4 st
1 dl mandelmjöl
1 krm vaniljpulver
1 krm kardemumma
1 msk fiberhusk
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 dl mandel -eller kokosmjölk
2 ägg
1 dl blåbär

Gör så här:
Vispa kraftfullt ihop alla ingredienser utom blåbär, antingen med elvisp eller för hand. Låt stå och svälla ca 10 minuter. Rör försiktigt ner blåbär.
Stek på svag värme i kokosfett. Servera med blåbär.

Jag drack också min gröna/ drink med vetegräs för syra/basbalansen förstås.

Ha en bra dag! /Mia

Annons
Annons