Annons
Annons

Blåbärssmoothie med vetegräs

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
28 augusti, 2014
En grön smoothie i glas på ett blått fat, toppade med blåbär och kokosflingor
En grön smoothie i glas på ett blått fat, toppade med blåbär och kokosflingor
Foto: Mia Hagenmalm
Blåbär är gott och innehåller kraftiga antioxidanter och innehåller mer av antioxidanten flavanoiden-antocyanin, än något annat livsmedel. Antioxidanterna skyddar dina celler från att åldras i förtid ! Antocyanin är det mest verksamma ämnet för just ögat i blåbär, vilket har en god effekt mot nedsatt syn och andra ögonbesvär. Blåbär har också en renande effekt på blodet och verkar även bra på immunförsvaret. Enligt studier har det även visat sig vara bra för minnet.
Förr kunde man faktiskt köpa blåbär som febernedsättande medel på apoteken.
Jag äter själv blåbärskapslar för det har en väldigt bra effekt på åldersrelaterade synproblem som närsynthet och mörkerseende. Och det hjälper faktiskt! För några år sedan var jag riktigt farlig i trafiken när det var mörkt. Jag hade jättesvårt att se ordentligt. Och mot mörkerseende hjälper inga glasögon i världen! Men sen jag börjat med blåbärskapslar är det inga problem längre.

Fantastiskt tycker jag!

I morse innehöll min ”Gröna” smoothie med vetegräs, blåbär och den blev supergod faktiskt. Vetegräs har annars en tendens att ta över smaken i allting, men här märktes den inte. Vetegräs äter jag varje dag, för att väga upp syra/basbalansen i kroppen.

Annons

Blåbärssmoothie med vetegräs
2 glas
2 apelsiner, saft av, EKO
1 banan, EKO
1 näve spenat, EKO
2 dl blåbär
1 msk vetegräs

Mixa alltsammans och häll upp i glas! Jag toppade smoothien med blåbär och kokosflingor

Annons
Annons