Annons
Annons

Raw Food Blåbärskaka och Broadwayshow

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
28 augusti, 2014
Raw food blåbärskaka på ett blått fat
Raw food blåbärskaka på ett blått fat
Foto: Mia Hagenmalm

Att sjunga är för mig ett livselixir, jag kan inte leva utan sång och musik känns det som. Iallafall tror jag livet skulle bli fruktansvärt trist utan sång.

Varje tisdag sjunger jag med min barbershopkör, Rönninge Show Chorus och i tisdags började vi träna in en ny koreografi till vår nya spännande showlåt som vi ska framföra i Carnegie Hall -Broadway, New York den 1:a november i år. Vår mycket duktiga koreograf Jan Alexandersson hade som vanligt gjort en makalös och häftig showdans till oss.

Har ni sett en riktig Broadwayshow som med Liza Minelli på scen. Det är sådana shower vi ger. Och det vi sjunger är gamla örhängen, alltså 30-40 talslåtar typ Frank Sinatra, och vi sjunger fyrstämmigt och acapella.

Annons

Jag kan lova att det är mycket svett och hård träning bakom våra shower. Vi är ingen kör som sitter still. Igår hade en av förstaledstjejerna, förbrukat 1200kcal på repet, och haft en maxpuls på 188. Vi sliter alltså. O Men oj så kul vi har. Det är drill, glädje och sång.

Jag har verkligen snöat in på raw food, eftersom att det är så himla enkelt att tillaga och dessutom är det ju mycket nyttigare än sedvanliga bakverk.
Jag fortsätter i blåbärens tecken, eftersom att jag har ganska mycket blåbär hemma. Och igår blev det en blåbärskaka som jag tog med till jobbet och bjöd på. Den var verkligen uppskattad. Receptet kommer ursprungligen från boken Pigg och glad av Raw Food, men som vanligt har jag modifierat receptet efter vad jag hade hemma i skafferiet och efter min egen smak.

Raw Food Blåbärskaka

Botten:
150 g mandelmjöl
150g torkade dadlar
50 g kokosflingor
1 nypa salt
0,5 tsk kardemumma
1 msk vaniljpulver

Mixa till en deg och tryck ut ordentligt i en springform. Låt stå kallt.

Fyllning:
0,5 dl kokosolja
4 dl cashewnötter, naturella
3 dl blåbär
1-1 1/2 dl mandemjölk
5-6 dadlar eller efter smak

Mixa till en len smet, och bre fyllningen över kakan.
Låt frysa över natten. Ta fram en timme innan servering.

Dekoration:
Ca 2 dl kokosflingor och tio blåbär. Mixa i en mixer snabbt tillsammans.
Dekorera tårtan med blåa kokosflingor och stora färsk blåbär.

Gör en bra dag / Mia

 

 

Annons
Annons