Annons
Annons

Rawfood pasta med sås på cashewcream och New York-biljetten bokad!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
29 september, 2014
Zucchini med rafoodsås på en gaffel
Zucchini med rafoodsås på en gaffel
Foto: Mia Hagenmalm

Vilket härligt väder! Det är den 29/9 och solen värmer fortfarande! Underbart! Vilken härlig sommar och fin höst vi har haft! 🙂

Nu har jag ÄNTLIGEN bokat min biljett till New York!
Det var jättesvårt att hitta en bra resa. Från början hade jag tänkt att boka på mig på mina rumskompisars flighter, men även om resorna var synliga på nätet, så fanns dem inte när jag kom till betalning. Det tog mig nästan en hel dag innan en superresa till ett bra pris kom upp precis framför mina ögon! Jag tycker inte att det är så kul att resa själv. Inte ut i stora världen iallafall, men nu köpte jag en flight som går direkt till New York från Arlanda. På hemvägen är det endast en timmes mellanlandning, och det känns sååå skönt!

Annons

Ändå är det med en liten orosklump i magen.Jag vet egentligen inte vad jag oroar mig för.
Min resa från Hawaii har jag färskt i minnet. Det tog trettio timmar från dörr till dörr! Och det ingick flera mellanlandningar. Jag var helt slut, och när jag får Jet Lag blir jag helt ofokuserad och kan knappt läsa flighttabellerna på flygplatsen. Jag ser vad det står men kan inte förstå. Jag blir otroligt förvirrad! Och det är nog det som är min orosfaktor. Den oron ska jag försöka tänka bort! Det grejar jag! Det har gått bra alla andra gånger!

Men nu är min resa bokad! Den 30/10 åker jag ! Så spännande!

Igår var min dotter på fest hos en kompis, så jag passade på att äta rawfood till middag.
Samtidigt gjorde jag långkok på högrev; kalops! Vilka kontraster! Ena dagen rawfood och andra dagen kalops.
Jag hittade ekologiska grytbitar till ett bra pris, och det här är en rätt som vi äter kanske en gång om året. Mest för min dotters skull kan jag säga. Hon älskar det! Annars äter vi inte rött kött så ofta.

Rawfood-rätten igår, blev en ”man tager vad man haver”,
och två deciliter av min cashewcreme-fraiche/som jag gjorde förra veckan, blev en ”pastasås” och till det hade jag strimlad zucchini, svamp, tomater och mina egenodlade alpha-alphagroddar. Rätten är alltigenom tilllagad med ekologiska ingredienser.

zucchinistrimlor med rawfood cashewsås blandada med soltorkade tomater och spenat
Foto: Mia Hagenmalm

Zucchinipasta med Cashewcream med tomat och spenat.
2 portioner
2 st zucchini
2 dl cashew cream fraiche
(eller: 2 dl cashewnötter blötlagda i vatten ca 4 timmar
1 dl vatten, 1 1/2 tsk äpplecidervinäger)
1 tesked näringsjäst, exempelvis B-jäst
3 torkade tomater i bitar
1 näve babyspenat
1 msk rödlök
2 msk basilika, färsk
örtsalt och svartpeppar

Gör så här:
Om du har cashewcream fraischen, mixa alla ingredienser till en sås och smaka av med örtsalt och peppar. Blir den för tjock, spä med lite vatten.

Om du gör med cashewnötter,:
Mixa de bötlagada nötterna med vatten och vinäger. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med örtsalt och svartpeppar.

Jag skalade av det gröna på zucchinin och gjorde avlånga strimlor med en potatisskalare. Lägg upp på tallrik och toppa med cashewsåsen. Serrvera med tomater och sallad.

Ha en fin dag!

Mia

Annons
Annons