Annons
Annons

Att sjunga har rena läkemedelseffekten på din hjärna och kropp!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
8 oktober, 2014

Oiihhh! Det är faktiskt bara tre veckor kvar tills jag sätter mig på flyget till New York!
Tre veckor! Den 1:a November kl 18 går ridån upp för Rönninge Show Chorus i Carnegie Hall!
Den 19/10 har vi genrep i Nacka Aula för dem som inte kan följa med oss till Canegie Hall och se vår unika Broadwayshow! Och shit vad vi sliter, drillar, sjunger, övar, repar! Inte bara tonerna ska sitta! Vi putsar på fraser, på dynamik, på pitsch, på övertoner, på takt på koreografi, om och om igen. Det går STRÅLANDE bra! Nu börjar koreografini nya låten, sitta hos mig, och då är det extra kul att sjunga! Man bara gör! Flyger! Det är LYCKA!

Jag bara älskar att sjunga! Jag får massor av energi och må-bra-hormoner till hjärnan.
Rena dopaminkicken varje tisdag! Och att sjunga stämvist, att lära sig en stämma, har visat sig vara en komplicerad och väldigt utmanande sak för hjärnan. Nya sinapser bildas av stressen och kan till och med skapa nya hjärnceller. Ju mer vi tränar, desto starkare hjärna. Det säger Gunnar Bjursell, professor vid Karolinska institutet som även säger att musiken kan liknas läkemedelseffekter, lika stark som en orgasm eftersom att sjunga inger en så stark upplevelse.

Annons

Att sjunga är som att få massage inombords då man genom sången använder sig av diafragman.
Hjärta och lungor får jobba och det frigörs hormoner säger Christina Grape, hälsovetare och sjuksköterska, som gjort studier på sångens effekt av människan.

Så sjung och var glad!!

Fakta: Expressen

Mia

Annons
Annons