Annons
Annons

GMO kan orsaka att vi äter mänskliga gener!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
13 oktober, 2014

Det är alla konsumenters rätt att få veta vad vår mat innehåller, det finns det lagar om!
Detsamma gäller förstås hudvård, tvättmedel och så vidare också. Det finns jätte strikta regler för hur man får utrycka sig om till exempel ett kosttillskotts verkan. Man får absolut inte skriva vad som helst. På alla livsmedel och på alla varor vi handlar ska det stå vad varan innehåller till punkt och pricka, och det måste stå med svensk text så att man kan förstå. Men det är ett tydligt undantag när det gäller GMO-genmanipulerade varor! Då behöver det inte stå ett skit. Inte heller VAD maten är besprutad med. Till exempel: Detta kött har badat i klorin, eller denna banan har sprutats med gifter X antal gånger!

Det är så fel! Det är alla människors rätt att få veta vad vi tvättar oss med eller stoppar i munnen.
Besprutad mat borde märkas GIFTIGT och mat innehållande GMO borde märkas med just GMO!

I Svergie behöver man inte deklarera att en vara är GMO om det är mindre än 0,9% GMO i produkten.

Annons

Man behöver heller inte märka en livsmedel som ägg, mjölk eller kött, där djuret har ätit foder med GMO. Inte heller om ett bröd innehåller genmanipulerad jäst, eller om man tillsatt genmanipulerade vitaminer i maten. Det kan ju ställa till det ordentligt för folk. Jag menar, om jag väljer att vara vegetarian och jag äter grönsaker, så vill ju jag veta om grönsakerna innehåller gener från djur.
Om någon med allergi mot till exempel fisk eller skaldjur äter något, exempelvis en grönsak som har gener med skaldjur eller fisk, kan det bli allvarliga konsekvenser, så det borde vara alla människors rätt att få veta!

Men fy så himla arg jag blir när jag sätter print på mina ord!
Det är så himla sjukt! Människans sjuka uppfinning och galna påfund! Det kan inte bli bra! Det är inte bra!

Människokroppen vet inte hur den ska ta hand om genmanipulerad mat.
Bakterier i tarmen kan ta upp gener från grödor som har tillförts bekämpningsmedel, och börja producera bekämpningsmedel i våra kroppar!
Förstår ni vad hemskt! Gener kan alltså göra så att vi själva börjar producera bekämpningsmedel!
Man har gjort studier på djur, och det har visat sig att DNA i maten kan ta sig in i kroppens organ, även till foster!
Och vad händer i våra kroppar, när vi äter okända gener?

Ethical Study Group On Genetic Modification Programmes And Food,
det staligt tillsatta etiska rådet i England, påstår att det är helt säkert att äta djur som genmanipulerats med mänskliga gener. Men faktum är att när det för tjugo år sedan, bröt ut galna kosjukan (BSE) hade regeringens experter påstått att det var helt säkert att ge korna foder med nedmalda djurkadaver också. men det var det inte! Korna fick galna kosjukan!

Myndigheter hävdar att ett livsmedel från en genmanipulerad organism anses kemisk identisk med en icke manipulerad. Därför tycker de att vi inte behöver upplysas om att livsmedlet vi äter är genmanipulerat.

Men om man manipulerar en gen flera hundra gånger i ett laboratorium och genen ursprungligen kommer från exempelvis en ko, så är det en ko, och om vi äter något som tillförts mänskliga gener, så är det människa vi äter, säger Robert Jenkins på Genetics Forum i England.
Eller hur? Och var går då gränsen?Jag vill veta om jag plötsligt är kannibal utan att veta om det!

Det är omöjligt för forskare att kunna avgöra om ett livsmedel innehåller mänskliga gener eftersom man inte har tillförlitliga tester för det.
För hur ska vi veta om vi äter mat från misslyckade experiment ? Det vet vi inte! Vi vet ingenting om vad för experiment med dessa gener man gör! Och vad händer i våra kroppar! Vilka nya sjukdomar skapar GMO ?
Är AIDS resultatet av att militären i USA forskade på biologisk krigsföring med specifika egenskaper att sättas in mot speciella folkslag eller nationer ? Det hävdar ett flertal experter som tror att AIDS är resultatet av denna militära forskning där ett genmanipulerat virus (HIV) spreds via experiment med ett HIV-infekterat vaccin mot hepatit. Detta vaccin prövades på homosexuella män i USA.

Andra orosmoln är ARMEd gens, som man använt till att bland annat genmanipulera tomater med. I USA säljer man dessa tomater som färskvara. ARMED gens är en förkortning på Antibiotic Resistance Markers det vill säga att man använder sig av gener som är resistenta mot antibiotika, till exempel kanamycin eller neomycin. Och tillför man det i grödor, kommer endast de plantor där genmanipulering har lyckats att överleva. Allt annt dör. Dessa antibiotikaressistenta egenskaper överförs lätt mellan olika arter. Och om vi äter sådan antibiotikaressistent mat kan denna egenskap överföras till bakterier i våra kroppar. Det kan göra att om vi får sjukdomar som kräver en antibiotikabehandling, kan vi vara resistenta mot den antibiotikan.

Fakta: Genmanipulation av Bertil Wosk

 

Annons
Annons