Annons
Annons

Raw Chokladtryffel och resfeber!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
24 oktober, 2014
Rawfood chokladtryffelbitar i ett vitt papper
Chokladtryfflar i en skål med vitt papper
Foto: Mia Hagenmalm

Nu är det mycket som rör sig i min hjärna! Jag har resfeber!!!!,
och dessutom har jag mitt i stressen, lyckats med megafelet att limma fast paljetter på avigsidan av min löstagbara krage på min scenklänning! Jag fattar inte att man kan vara så klantig! Detta skapar merjobb för mig, för nu måste jag sy på nya tryckknappar så att kragens paljetter hamnar rätt på klänningen. Att sy och pyssla är en sak som jag gärna skjuter upp, men ikväll ska jag banne mig tvinga mig själv till det. Så det blir klart och att jag sen kan släppa detta stressmoment. Jag är nämligen inte så bra på att sy: Det trots att jag faktiskt gått en sykurs en gång i tiden.

Idag är det en sån där trist höstdag då dagen aldrig tycks vakna! Det är nästan så att man vill dra upp rullgardinen och släppa in ljuset ur det tunga höstmörkret. Men det är bara att gilla läget. Vi går mot mörkare tider! Som det står i barnvisan: Oktober, november och december är så grå.
Det är sådana här dagar man vill fylla på lite lyckohormoner i hjärnan. Lite njutningsfull glädje!

Annons

Choklad är uppiggande, så till fredagsmyset ikväll blir det hemgjorda chokladtryfflar i min TV-soffa!
Jag har alltid varit särskilt förtjust i choklad. Och förr åt jag alltid mjölkchoklad med frukt och mandel. När man gör choklad på raw kakao och som i det här fallet kakaosmör, kan smaken bli lite kraftig och bitter. Därför har jag sötat med lite agave och russin. Jag använder endast ekologiska ingredienser i min tryfflar. Tänk på att just oekologiska russin kan vara väldigt besprutade och giftiga.

Raw chokladtryfflar
2 dl smält kokosolja
1/2 dl smält kakaosmör (Kan uteslutas)
3-4 msk raw kakao
2 tsk vaniljpulver
1-2 msk agavesirap
3/4 dl russin, gojibär eller andra bär eller nötter som du tycker om. Du kan variera mycket! 🙂

Gör så här:
Smält kokosolja och kakaosmör försiktigt i en skål över en gryta med kokande vatten. Rör ner övriga ingredienser i den smälta oljan. Jag hade russin i min tryffel, och det är så sött i sig så jag använde bara 1 matsked agavesirap i chokladen. Tänk på att reducera sötning med agavesirap efter vilka bär du har i, annars kan det bli väldigt sött.
Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten. Låt stå kallt någon timme tills smeten stelnat.Kakaosmöret sjunker mot botten, så det gör att bitarna blir lite ljusare i botten. Skär i munsbitar! Förvara kallt till servering. Gott till kaffet!

Chokladtryffelbitar på ett vitt papper
Foto: Mia Hagenmalm

Ha en trevlig helg!

// Mia

Annons
Annons