Annons
Annons

Vegansk glutenfri strutsemla med kokosgrädde

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
17 februari, 2015
Vegansk semlestrut med kokosgrädde

Egentligen hade jag tänkt att skippa ett inlägg med semlor, eftersom att det redan har varit uppe fler recept här på kurera:4 recept pa nyttigare semlor/
Men igår hittade jag ett recept som jag bara inte kunde motstå. Veganska strutsemlor, som var enkla att göra och såg oerhört goda ut. Receptet hittade jag hos Biofood, men hade inte alla ingredienser hemma så har modifierat lite grann. Och så älskar jag kardemumma så jag har plussat på det

Vegansk semlestrut med kokosgrädde
Foto: Mia Hagenmalm

.

Annons

Strutsemlor med kokosgrädde
6-7 stycken
Strutdeg:
6 g jäst
250 g mandelmjölk
85 g majsmjöl
60 g mandelmjöl
25 g kokosmjöl
20g fiberhusk
1/2 dl honung
1 msk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt

Mandelmassa:
2 dl mandelmjöl, eko
2 msk honung, eko
2 msk vatten

Kokosgrädde
1 burk ekologisk kokosmjölk som stått kallt flera timmar i kylen
1 tsk vaniljpulver, eko
1 msk mandelsmör, eko

Gör så här:
Strutarna:
Väg och mät upp mjölken och häll i en bunke. Rör ut jästen så att den löser sig ordentligt. Blanda övriga torra ingredienser och häll över mjölken. Rör om till en deg och låt stå under bakduk och jäsa 1 1/2 timme.
Dela sedan degen i 6- 7 jämnstora bitar. Rulla till en boll och kavla ut dem till en tunn cirkel på mjölat bakbord.
Stek varje cirkel i en torr stekpanna några minuter på varje sida. Låt sedan svalna under en bakduk.

Mät upp alla ingredienser till mandelmassan i en skål. Rör omkring ordentligt och låt stå och dra en stund så att smakerna sätter sig.

Ta ut burken med kokosmjölk som den stod och öppna burken.
Då har du grädden ovanpå och den tunna kokosvätskan nere i burken. Ta endast av det gräddiga och lägg över i en bunke. Tillsätt mandelsmör och vailjpulver. Vispa med elvisp tills du har en konsistens av grädde.

Lägg en strimma med mandelsmör på semlestrutarna. Toppa med kokosgrädde och vik ihop till en strut. eller bara klicka på mandelmassa och kokosgrädde på mitten och vik över!

Våffelsemlor på ett vackert kakfat av glas
Foto: Mia Hagenmalm

Njut! Riktigt gott blev det!

Ha en trevlig dag!

Annons
Annons