Annons
Annons

Svininfluensavaccinet gjorde Sofies liv till ett helvete!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
30 april, 2015
En bok med en flicka som heter Sofie Sjöström. Boken heter Sömnsprutan

2009 var året då ALLA skulle vaccinera sig med vaccinet Pandemrix mot svininfluensan.
Det var helt hystersikt. Folk köade
utanför vårdcentralerna., och alla barn skulle till sjuksyster i skolan och ta sprutan. Jag var en av dem som bara vägrade vaccinera mig själv och min dotter och jag blev väldigt påhoppad av de som trodde sig veta bättre. För hur kunde jag vägra!
Idag med facit i hand kan jag faktiskt säga: Vad var det jag sa, för vaccinet visade sig inte vara fullständigt testat och kontrollerat.
Läs mer vad jag skrivit om vaccinet i ett tidigare inlägg här/

I dagarna skickade jag efter boken ”Sömnsprutan” som är en sann historia, självbiografi av en flicka som heter Sofie Sjöström.

Annons
En bok med en flicka som heter Sofie Sjöström. Boken heter Sömnsprutan
Foto: Mia Hagenmalm

Jag sträckläste boken häromkvällen, och den var väldigt gripande. Sofie som 2009 var 13 år, drabbades två veckor efter sprutan av narkolepsi som är en neurologisk sjukdom som orsakas av störningar i regleringen av vakenhet och sömn. Det innebär att hon drabbas av sömnattacker, hallucinationer och varje gång hon somnar drabbas hon av svåra mardrömmar och vet inte vad som är verklighet eller dröm. Hon somnar i skolan, i bilen, hemma och överallt. Hon drabbades också av så kallad kataplexi vilket innebär att man får plötslig kraftlöshet i musklerna och bara faller ihop, vid starka känslor som ilska eller glädje. Narkoleptiker får också så kallad sömnparalys en symtom som uppträder vid insomnande och uppvaknade. Vid sömnparalys kan man varken röra sig, prata eller ens ge ett tecken.
Sofie drabbades också av självmordstankar och svåra depressioner då hon bara ville dö.
Sjukdomen som hon fick av vaccinet har tagit hela hennes tonårstid.

Det tog ett helt år innan läkarna hittade vad som felades med Sofie.
Läkarna gav henne inget hopp om en framtid.
Det finns ingen specifik medicin för narkoleptiker, men på försök fick hon prova antidepressiva och centralstimulerande medel med amfetaminliknande substanser.

Sofie hade dock turen att träffa en homeopat som ville hjälpa henne att bli frisk. Med homeopatiska medel har han hjälpt henne att rensa ut vaccingifterna ur kroppen. Och idag 5 år efter att hon tog vaccinet är Sofie 70 % friskare.

Vill du stödja Sofie i hennes kamp att bli frisk, skicka efter boken
somnsprutan@hotmail.com

 

Mia

 

Annons
Annons