Annons
Annons

Gröna linsbiffar med ugnsrostade grönsaker

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
4 maj, 2015
Linsbiffar med ugnsrostade grönsaker på ett vitt fat
Linsbiffar med ugnsrostade grönsaker på ett vitt fat
Foto: Mia Hagenmalm

Vegetraisk måndag igen! 🙂
Jag äter mycket mindre kött än vad jag någonsin har gjort. Förr blev det en vegetarisk måndag och resten sovel, men nu är det nästan, nästan tvärt om. Men jag mår otroligt bra i kroppen av att skippa kött. Och jag är inte ens sugen faktiskt. Det finns så mycket gott man kan göra av vegetariska rätter. Och fisk!
Här har jag gjort supergoda linsbiffar med cashewnötter som är jätte enkla att göra och till det ugnsrostade grönsaker med smaksättning av balsamico.
Ha en trevlig dag// Mia

Annons

Linsbiffar med cashewnötter
ca 8 st
2 dl gröna linser, eko
4 dl vatten+ 1 dl
2 msk tomatpure, eko
1 grönsaksbuljongtärning, eko
2 st vitlöksklyftor, krossade, eko
1 dl cashewnötter, naturella, eko
1 dl potatismjöl
3 msk pofiber
1/2 tsk svartpeppar
Smör eller kokosolja att steka i.

Ugnsrostade grönsaker:
2 portioner
1 1/2 zucchini, eko
1 röd paprika, eko
1 gul paprika, eko
2 knipplök, eko
6 coctailtomater
olivolja
Flingsalt
balsamico

Ugnsrostade grönsaker, zucchini, paprika och lök i en lila ugnsform
Foto: Mia hagenmalm

Gör så här:
1.Skölj linserna noga och koka upp med 4 deciliter vatten och buljongtärningen. Låt koka ca 15 minuter eller enligt anvisning på paketet. Tag åt sidan och låt svalna.

2. Skala zucchinin och skär i mindre bitar. Gör detsamma med paprikan. Klyv löken på mitten och skär bort toppen och lite av skaftet. Skölj och halvera tomaterna. Lägg i en smord ugnsfast form. Krydda med herbamare örtkrydda och svartpeppar och ringla över olivolja. Ställ in i mitten av ugnen på 250 grader i ca 15-20 minuter, eller tills grönsakerna fått färg och mjuknat. Strö över flingsalt och ringla över balsamico.

3.Häll ner linserna i en mixer. Pressa ner vitlöksklyftorna, cashewnötterna, potatismjölet, svartpeppar och pofiber. Rör ut tomatpuren i 1 deciliter vatten och häll ner i linserna. Mixa. Se till att det inte blir för slät massa. Det får gärna vara grovmixat. Blir smeten för blöt, ha i mer potatismjöl, blir den för torr, ha i mer vatten. Forma till biffar. Du kan provsteka en liten biff för att se om den håller ihop. Gör den inte det, ha i mer potatismjöl i smeten. Stek på medelsvag värme ca 4 minuter sida så att biffarna får en fin stekyta.
Servera med grönsakerna en grönsallad och eventuellt en tomatsalsa.

Annons
Annons