Annons
Annons

Se Coops film om gifterna i maten

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
6 maj, 2015
Se Coops film om gifterna i maten

Äntligen har man gjort en undersökning som visar hur stor skillnaden är och hur mycket gifter vi får i oss när vi äter oekologisk mat kontra när vi äter ekologisk mat!

Det är Coop faktiskt som har gjort en undersökning om vad som händer i kroppen när man övergår till att äta ekologisk mat.
Eftersom att resultatet blev så intressant vill man nu visa upp det på film. Man anlitade en familj som inte åt ekologisk mat och IVL Svenska Miljöinstitutet utförde tester på familjen.

I en vecka skulle familjen äta oekologisk mat
och lämna urinprov varje dag. Man hittade då massor av olika giftiga ämnen från bekämpningsmedel bland annat i urinet hos testfamiljen.

Annons

Därefter fick familjen äta endast ekologisk mat under två veckor, och även nu fick de lämna urinprov varje dag. Bara efter några dagar hade halterna av bekämpningsmedel dramatiskt minskat.

Det är bra att Coop går ut med detta med tanke på att bekämpningsmedel och gifter orsakar skador och sjukdomar som cancer, astma, ADHD, autism, Parkinson osv i våra kroppar och helst barnen som är otroligt känsliga under sin utveckling.
 

Annons
Annons