Annons
Annons

Nyttig raw chokladpudding med chiafrön och lime

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
9 juni, 2015
Chokladpudding toppad med hallon och kokoschips i en blå-vitrandig kopp

Äntligen! Idag värmer solen och de kalla vindarna har vänt och mojnat.
Igår kväll var det riktigt kallt när jag tog en kvällspromenad med hunden, så det kändes underbart med solens värmande strålar på morgonpromenaden idag. Jag hade hoppats på att solen fick vara framme hela dagen, för tyvärr har det varit strålande sol på förmiddagen och mulet och regn på eftermiddagen de sista veckorna. Tydligen blir det likadant idag, för molnen börjar redan hopa sig på den blå himlen och skymmer solen. Kan det inte få vara fint en hel dag? Jag vill ha Massor av sol och värme i sommar!

I morgon slutar barnen skolan här och dottern ser mycket fram emot skolavslutning och efterkommande fest. Förra året fick jag inte vara med på avslutningen, men i år har hon bett mig att komma. Det känns riktigt kul.

Igår var jag så där riktigt sugen på choklad, ni vet så där enormt sugen, så man knappt kan tänka på något annat. Och för att stilla suget gjorde jag en chokladpudding på chiafrön och lime till efterätt. Otroligt gott när man är tokig i choklad som jag.

Annons

Raw Chokladpuding med chia & lime
2 portioner
2-3 msk chiafrön, eko
2 dl mandel eller cashewmjölk
1 msk raw kakao, eko
0,5 tsk vaniljpulver. eko
0,5 ekologisk lime. skal av
1,5 tsk agavesirap

Till servering: Kokoschips och hallon

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till chokladpuddingen och kör gärna några varv i en mixer. Låt stå i kylen 1/2 -1 timme. Rör om i puddingen då och då. Servera med kokoschips och hallon

Annons
Annons