Annons
Annons

Vegetarisk grillad dubbelmacka utan bröd

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
6 juli, 2015
Aubergine med tomat, halluomi

Äntligen har jag semester! Riktigt, riktigt skönt ska det bli att få njuta av ledighet.

Min dotter har åkt i förväg till Gotland med min äldre dotter och hennes familj. Jag har dock lite att göra på hemmaplan innan jag själv reser iväg.
Jag hoppas bara att detta regnväder snart passerar, för det är inte lika mysigt att ha husvagnssemester om det regnar som när det är fint väder. Men miljöombyte förnöjer och jag längtar bort!

Igår bara var jag och tog det riktigt lugnt. Så skönt! Inga måsten alls på agendan mer än att gå ut med hunden.
Och egentligen hade jag, eftersom att jag är ensam hemma, ingen lust att laga något speciellt till lunch. Men äta bör man annars dör man. Jag är en person som mår väldigt dåligt om jag inte äter ordentlig frukost, lunch och middag.

Annons

Hittade så lite skojiga recept på mackor utan bröd som florerade på facebook, så jag efterapade ett av dessa recept.
Supergott och vegetariskt på grillad aubergine med tillbehör. Självklart är det fritt fram att lägga på ingredienser som man själv gillar.
Alla ingredienser är förstås ekologiska i min ”macka”.

Vegetarisk grillad dubbelmacka utan bröd
2 portion
1 aubergine
8 champinjoner
4 skivor mozzarella eller halloumi
4 skivor tomat
sallad
några ringar av rödlök

Gör så här:
Skär auberginen på längden mitt itu och skär sedan ytterligare två skivor till på längden så att du får 4 skivor. Annars blir de för tjocka. Grilla skivorna på båda sidor tills de är genomstekta. ( Jag använde grillpanna). Vill du ha halloumi, grilla dessa också.
Skär champinjonerna på mitten och grilla eller stek dem. Dekorera aubergineskivorna med sallad, ost, tomat och lök. Lägg på den andra halvan aubergine. Njut! Supersmarrigt!

Mia

Annons
Annons