Annons
Annons

Rawfood Salty Caramel

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
21 december, 2015
Salty caramel rawfood

Jag fattar inte vart tiden tar vägen! Jag hinner liksom ingenting när jag kommer hem på kvällarna. Förra veckan ägnade jag åt att fixa med lite småsaker på bilen inför besiktning, vilket tog sin lilla tid.

Igår fick jag äntligen tillbringa min ledighet i hemmet med tvättstugan, städa, pynta lite till jul och däremellan hann jag göra två olika sorter rawfood kakor. Det är inte klokt vad man hinner med när man har lust! Det bara flyter på. Och sent igår kväll kunde jag njuta av en kopp te och tända ljus framför en spännande film på TV:n.
Här kommer recept på Salty Caramel . Otroligt läckra! De här kakorna formligen smälter i munnen! De är lite sega, söta och salta på en och samma gång. Försvinnande goda i ordets rätta bemärkelse (slut redan), så det blir nog att göra en omgång till i dagarna! Av dubbel sats denna gång 🙂

Ha det fint!/ Mia

Annons

Receptet kommer från underbara boken: Green, Sweets & Treats av Erika Billysdotter

SALTY CARAMEL ca 15 st

Cashewbotten:
2 dl cashewnötter
1 dl kokosflingor
1 msk honung
1 msk mjuk kokosolja
1 nypa salt

Kola
20 dadlar, blötlagda minst 1 timme
1/2 dl smält kokosolja
1 tsk salt ( himalaya)
1 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Cashewbotten:
Mixa cashewnötterna till ett mjöl. Lägg med övriga ingredienser och mixa vidare tills du får en jämn smet. Tryck ut massan ( ca 1 cm tjock) i en brödform klädd med bakplåtspapper. Ställ kallt.

Kola:
Häll bort vattnet av dadlarna. Mixa sedan alla ingredienser riktigt länge. Kolan ska bli blank och seg.
Tryck ut kolamassan över cashewbotten. Ställ kallt i frysen minst 1 timme . Skär upp i bitar och förvara i kylskåp.

Annons
Annons