Annons
Annons

Ugnsbakad torsk med palsternacka och tomat

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
26 februari, 2016
Torsk på en bädd av tärnad palsternacka och tomater på ett vitt fat

Fredag idag! Jag jobbar sent, så i morse lagade jag middag till ikväll.
Ska bli så skönt att bara komma hem och sätta sig och äta efter en lång dag. Kvällen blir längre och jag har mer tid för min dotter och fredagsmys.
Den här rätten går i och för sig snabbt att göra, är man effektiv är den klar på en halvtimme. Servera den med en god sallad. Riktigt lyxigt, gott men enkelt.
Alla ingredienser är ekologiska!

Trevlig helg!

Annons

// Mia

 

Ugnsbakad torsk med palsternacka och tomat
2 portioner
400 g torskfile
2 stora palsternackor
3 medelstora tomater
1/2 citron- saften av
1 dl grönsaksbuljong
Rapsolja
örtsalt
svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och tärna palsternackan. Ånga bitarna i lite saltat vatten i ca 2-3 minuter. Skär tomaten i små bitar. Blanda tomaterna med palsternackan och lägg över på en ugnsfast form. Skär torkfileerna i långa strimlor och rulla ihop dem som en kringla. Lägg torskkringlorna ovanpå bädden med tomat och palsternacka. Pressa citron över fisken och ringla över olja. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Ställ in i mitten av ugnen i ca 12 minuter eller tills fisken är klar. Servera med en god grön sallad.

 

Annons
Annons