Annons
Annons

Grönsakspytt och högrevsfärsbiff

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
17 mars, 2016
Högrevsfärsbiffar på en bädd av grönsaker

Vilket underbart väder vi har. Nu känns det i hela kroppen att våren är i antågan!
I förrgår såg och hörde jag gässen komma flygande och idag värmde solen i mitt ansikte när jag var ute på promenad. Underbara vår! Välkommen! 🙂

Häromdagen gjorde jag pannbiffar av högrevsfärs och som tillbehör en grönsakspytt. Riktigt smarrigt!

Ha det fint!
Mia

Annons

(Ingredienserna är ekologiska).

Grönsakspytt och högrevsfärsbiff
2 portioner
300 g högrevsfärs
1 msk dijonsenap
2 msk vatten
1/2 tsk himalaysalt
1 krm svartpeppar

1/2 stor aubergine
1/2 stor zucchini
10 st coctailtomater i bitar
1/2 gul lök
1 näve bladspenat
1 krm spiskummin
örtsalt och svartpeppar

Gör så här:
Blanda färsen med dijonsenap, vatten, salt och peppar och forma till biffar. Stek på medelvärme i rapsolja eller smör ca 5 minuter sida.

Skala auberginen och zucchinin och skär i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Dela tomaterna. Stek i rapsolja på medelvärme tills det mjuknat och fått färg. Lägg ner tomathalvorna och spenaten och stek ytterligare någon minut så allt blir genomvarmt. Krydda med örtsalt, spiskummin och peppar. Servera med biffarna.

 

 

Annons
Annons