Jag var på påsklunch hos min dotter Jennifer igår.
Hon bjöd som alltid på riktigt god mat och som fördrink denna smoothie. Härligt läskande god!
(Receptet kommer från tidningen Buffé)
Guldmjölk Smoothie
Smoothien görs i två steg. Gurkmejapastan kan du förbereda flera dagar innan.
Gurkmejapasta:
1/2 dl ekologisk gurkmeja
1/2 tsk malda kardemummakärnor
1 tsk malen kanel
2 msk finriven ingefära
1 krm svartpeppar
1,5 dl vatten
Gör så här:
Rör ner gurkmeja i vatten och koka upp.Tillsätt ingefära, kardemumma och kanel. Låt småputtra på svag värme ca 8 minuter eller tills du har en fast pasta. Tillsätt svartpeppar och rör om. Låt svalna. Du kan förvara pastan i en ren glasburk i kylskåpet. Pastan håller sig då ungefär en vecka.
Smoothie 4 glas:
4 tsk gurkmejapasta
3 dl kokosmjölk
3 dl mandelmjölk
1 banan
250 g mango
1 msk färskpressad citronjuice
Mixa till en härlig len smoothie. Servera i glas.
Ha en underbar påskhelg!
Mia