Annons
Annons

Ljuvlig glutenfri vinbärspaj med kolasås

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
15 juli, 2016
Vinbärspaj med kolasås i en pajform dekorerad med röda vinbär

Jag tycker att det är så himla härligt med allt som blommar och alla bär som bara väntar därute på att bli plockade. Blåbär, smultron och vinbär som exempel. Ja jag har ingen trädgård längre även om jag önskar att jag hade en, men däremot har jag en hemlig ödestomt att plocka godsaker från.

Igår gick jag förbi tomten och där såg jag vinbärsbuskarna som nu är fulla av röda, mogna bär. Så mycket bär att grenarna bågnade av tyngden. Jag gick förstås snabbt hem och hämtade en bytta att plocka och lägga bären i. Det tog inte lång tid innan byttan var full. Jag kommer nog att försöka hinna plocka mer innan jag sticker iväg på semester.
Jag vill bjuda på pajen jag gjorde av vinbären, för jag kommer nog att vara borta härifrån någon vecka. Där jag kommer att befinna mig, mitt ute i ingenstans, på den underbaraste plats på jorden, finns knappt någon teckning för internet så jag kanske måste ta semester från bloggandet också.

Denna vinbärspaj fick en knäckig kolasås.
Den blev verkligen ljuvlig, ljuvligt god. De syrliga vinbären och kolasmaken verkligen gifter sig i munnen. Sommarsmaker när de är som bäst! Mmmmm!!!

Annons

Ha det underbart!

Mia

Glutenfri vinbärspaj med kolasås
ca 10 bitar
Pajdeg:
100 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 172 dl havregryn
1/2 dl sukrin
50 g solrosfrön
172 tsk bakpulver
1 krm vaniljpuver

Fyllning:
5 dl röda vinbär
2 dl grädde- jag tog kokosgrädde
1 dl agavesirap
1 1/2 dl kokossocker
0,5 krm salt

Gör så här:
Pajskalet:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt svalna lite och rör ner övriga ingredienser. Tryck ut smeten i en pajform. Förgrädda i tio minuter. ta ut och ställ åt sidan.

Rör ihop ingredienserna till kolasåsen- kokosgrädde, agavesirap, kokossocker och salt i en kastrull. Koka upp och sänk sedan värmen lite. Rör med en träslev hela tiden. Nu ska såsen sjuda i 35-45 minuter tills den tjocknar ordentligt.
Fördela vinbär över pajskalet och häll över kolasåsen. Grädda ytterligare 20 minuter. Låt svalna. Servera med vaniljglass.

Annons
Annons