Annons
Annons

Glutenfria gröna raggmunkar med lingon

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
29 september, 2016
Gröna raggmunkar med lingon och ruccola, rivna morötter och lingon i en glasburk på ett vitt fat

Jag kan ibland längta efter vanlig husmanskost eftersom att jag är uppvuxen på det.
De senaste 10-15 åren har jag lagt om till betydligt nyttigare kost eftersom att jag mår så bra av att äta nyttigt och dessutom numera vet att kosten spelar roll för hur man mår och för vilka sjukdomar ”skitmat” kan orsaka i kroppen.
Häromdagen blev jag galet sugen på raggmunk och testade att göra den glutenfri. Dessutom experimenterade jag lite och testade att blanda ner ruccola i hälften av smeten vilket förhöjde smaken och gav pannkakorna lite extra sting!
Det blev en supergod måltid.

Glutenfria raggmunkar med lingon
1,5 dl bovetemjöl

Annons

1 tsk havssalt
4 dl mjölk- jag använder havremjölk
2 ägg
ca 700 g potatis, riven
2 nävar ruccolasallad, kan uteslutas
kokosolja eller smör att steka i

Lingonröra
1,5 dl lingon
0,5 tsk citronsaft
1-2 msk kokossocker

Gör så här:
Börja med att blanda de tinade eller färska lingonen med kokossocker och låt stå att dra.

Vispa upp äggen i en bunke. Blanda ner salt och bovetemjöl och vispa ner mjölken tills du har en slät smet. Låt svälla minst en timme.
Skala och riv potatisen. Lägg rivet i en sil och pressa ur vätska.
Blanda ner ruccolasallad i smeten och mixa den smått. Lägg sedan ner potatisrivet i smeten. Klicka ut smeten i en stekpanna med kokosolja och platta till den. Stek gyllenbruna på båda sidor som pannkakor eller plättar.

Servera med lingonröra och rårivna morötter.

 

Annons
Annons