Annons
Annons

Isad melon med bär i solgasset!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
10 juni, 2013
Isad melon i glas, toppad med bär
Isad melon i glas, toppad med bär
Foto: Mia Hagenmalm

Vilket härligt väder vi hade i lördags! Underbara sommar! Äntligen är den här!
Det är mumsigt med något kallt att äta/dricka när det är varmt och solen skiner. Ett alternativ till glass, kan vara isad melon serverad med bär. Riktigt läskande, gott och en lyxig lite annorlunda efterrätt när du har gäster, eller bara som en svalkande fruktdrink en varm sommardag.

Isad melon med bär
2 glas:

Annons

1 melon, te x cantaloupe, honung eller galia
2 msk citron, saft av
1 msk citron, rivet skal av
1,5 dl sukrin melis
1 dl vatten.

Gör så här:
Kärna ur melonen, skär- gröp ur den och lägg i mixer tillsammans med citronsaft och skal. Mixa till en jämn smet. Koka upp sukrin melis med vatten och låt sjuda några minuter. Låt svalna. Häll sukrinlagen över melonsmeten och mixa den igen, och häll över mixen i en form och frys ca 2 timmar. Rör om efter en timme.
Skeda upp melonen i snygga glas. Om den är för hårt frusen, låt den smälta lite innan du serverar den med bär. Den blir godare då. 🙂

Må så sommargott! / Mia

Annons
Annons