Annons
Annons

Middagstips: Indisk korma med tofu, blomkål och gojibär

Laga en värmande och kryddig gryta full med nyttiga och mättande grönsaker. Kokosflingorna och mandelmjölet gör grytan mustig och mättande. Ät korman som den är eller förslagsvis med kokt bulgur eller quinoa.

Redaktionen

19 mars, 2015
Middagstips: Indisk korma med tofu, blomkål och gojibär
Dela inlägget

Laga en värmande och kryddig gryta full med nyttiga och mättande grönsaker. Kokosflingorna och mandelmjölet gör grytan mustig och mättande. Ät korman som den är eller förslagsvis med kokt bulgur eller quinoa.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet är skapat av bästa Maya Dilek.

6
Kryddblandning
2 tsk Garam masala
1 tsk kummin
1 tsk kardemumma

Grytbas
Cirka 1,5 msk kokosolja (till stekning)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
1 dl kokosflingor
1 dl mandelmjöl
500 g krossade tomater
4 dl vatten
Saften från ½ citron
Svartpeppar
Örtsalt
Sambal oelek
1 paket marinerad tofu (270 g), skuren i små bitar
½ blomkålshuvud, delad i buketter
1 dl gojibär

Annons
Annons