Annons
Annons

Midsommartårta

En sommartårta för dig som gärna undviker vanligt mjöl och socker.

Redaktionen

20 juni, 2012
Midsommartårta
Dela inlägget

Tårtbotten:
7 ägg
200 gram smält osaltat smör
2 dl grädde
4 msk Sukrin
2 dl kokosmjöl
1 tsk vaniljpulver (gärna ekologiskt)
3 tsk bakpulver

Vispa äggen fluffigt och tillsätt därefter det smälta
smöret, grädden, vanilj och Sukrin. Vispa noggrant.
Blanda kokosmjölet med bakpulver och blanda ner i
smeten. Häll smeten i springform som du förberett med
bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 35-40 minuter.
Testa med en sticka att tårtbotten är torr. Låt svalna.

Fyllning och garnering:
ca 500 gram jordgubbar
3 dl grädde

Mixa eller mosa 250 gram jordgubbar. Vispa grädden. Dela
tårtbotten i två delar och lägg på de mixade jordgubbarna
samt bred ut tunnt med grädde emellan. Sätt ihop tårtbottnarna.
Garnera med grädde och resterande jordgubbar.

Annons
Annons