Annons
Annons

Morots- och palsternacksbröd utan mjöl

Ett gott och saftigt bröd med bas av rotfrukter och nyttiga frön.

Redaktionen

18 november, 2013
Morots- och palsternacksbröd utan mjöl
Dela inlägget

Ett gott och saftigt bröd med bas av rotfrukter och nyttiga frön.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från soma:
www.somanordic.se.

Ingredienser

2 morötter
2 palsternackor
4-5 msk Cocosa Pure kokosolja
1 ½ dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
4 ägg
1 msk vinäger

Gör så här

Skär rotfrukterna i bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Under tiden, mixa fröerna till grovt mjöl.
Smörj en bakform (ca 20 x 20 cm) med lite kokosolja och strö på lite av frömjölet.
Blanda frömjölet med bakpulver och salt i en bunke.
I en annan bunke vispas ägg med lite vinäger.

Häll av vattnet från rotfrukterna och mosa samtidigt som kokosoljan tillsätts.
Vispa ned rotruktsmoset i äggen och tillsätt sedan de torra ingredienserna.
Häll över massan i bakformen och grädda i ugn på 180 grader ungefär 35 minuter.

Om brödet känns för fuktigt vid servering kan man med fördel värma skivorna en minut i brödrosten.

Annons
Annons