Annons
Annons

Vegetarisk patè med nötter och selleri

Prova något nytt till julbordet, till exempel den här goda nöt- och selleripatén. Ett gott och spännande alternativ, både för den som är vegetarian och den som inte är det.

Redaktionen

17 december, 2012
Vegetarisk patè med nötter och selleri
Dela inlägget

Ingredienser (till åtta portioner)
500 g rotselleri, grovriven
2 gula lökar, rivna
1 vitlöksklyfta, riven
1/2 dl vatten
ca 1/2 dl olivolja
2 tsk koriander
1 tsk malen kryddpeppar
2 krm salt
2 tsk timjan
1 tsk mejram
1 tsk oregano
2 1/2 dl nötter (hasselnötter eller solrosfrön som ett exempel)
2 ägg
Smör till formarna

Gör så här
Fräs lök, vitlök och selleri i olivoljan med koriander och kryddpeppar.
tillsätt vattnet och låt det småkoka in i cirka fem minuter.
Mal nötterna i en matberedare, inte helt finmalt.
Tillsätt selleriblandningen och kryddorna samt ägg och rör ihop till en smet.
Smaksätt med salt.
Lägg smeten i en smord form, eller i portionsformar och gratinera i mitten av ugnen cirka 25-30 minuter i 175 grader.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat för Kurera.se.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Annons
Annons