Annons
Annons

Nyttig linfrölimpa

Underbart gott och lättlagat frukostbröd utan vetemjöl, alltså helt glutenfritt. Ett bröd som både är gott och är super för magen!

21 februari, 2013
Nyttig linfrölimpa
Dela inlägget

Underbart gott och lättlagat frukostbröd utan vetemjöl, alltså helt glutenfritt. Ett bröd som både är gott och är super för magen!

Portioner: 20

Ingredienser

1 Limpa:
4dl krossade linfrön
2msk fiberhusk
2tsk bakpulver
1tsk salt
2tsk brödkrydda
250g kesella
20 hackade valnötter (funkar även med solrosfrön)
6 ägg

Gör så här

Blanda alla ingredienser efter i ordningen som dom står.
Blanda till en tjock smet och låt den stå i fem minuter så att linfrönen får svälla.
Smöra/olja en form och häll i smeten. Grädda sedan i ugnen på 175 grader i cirka 70 minuter.
Ta ut brödet ur formen och låt det svalna.
Skär i bitar och frys eventuellt in bitar av limpan.
Du har fått ett bröd som både är gott och är super för magen!

Annons
Annons