Annons
Annons

Sunda semlor med mandelmjöl

Gör dina egna semlor utan att använda socker och vetemjöl.

Redaktionen

10 maj, 2012
Sunda semlor med mandelmjöl
Dela inlägget

Ingredienser – 8 st

2 ägg
50 g smör
1 dl agavesirap
3 dl mandelmjöl
1 dl bakepro
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
1 tsk kardemumma

Gör så här
Vispa ägg, smör och agavesirap.
Rör ihop de torra ingredienserna i en annan bunke.
Blanda allt.

Låt det stå i ca 15 min för att smeten ska tjockna.
Klicka ut smeten i så runda bullar som möjligt på bakplåtspapper.

Grädda i 10 minuter på 200 grader.

Mandelmassa
1 dl mandelmjöl
Agavesirap till konsistensen är lagom.
Tillsätt gärna vatten för att få den lösare om så önskas.

Annons
Annons