Annons
Annons

Nyttigare plättar – med hemlig ingrediens!

Överraska familjen med plättar serverade med bär, cashewgrädde – och mer NPT, näring per tugga. De är supergoda - och ingen kommer ens att kunna ana de hemliga ingredienserna: röda linser - och vetegroddar. Vilka förstås också gör plättarna extra mättande.

Redaktionen

21 mars, 2015
Nyttigare plättar – med hemlig ingrediens!
Dela inlägget

Överraska familjen med plättar serverade med bär, cashewgrädde – och mer NPT, näring per tugga.
De är supergoda – och ingen kommer ens att kunna ana de hemliga ingredienserna: röda linser – och vetegroddar.
Vilka förstås också gör plättarna extra mättande.

Smeten funkar förstås också bra till pannkakor eller våfflor (Psst. Våffeldagen är den 25 mars).

Läs också: Socker- och vetemjölsfria alternativ till bakningen

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Anna Ledberg och hennes blogg Groddat är godast.

Nyttigare plättar/ pannkakor
3 ägg
3 dl vetemjöl (Vetemjölet går dock säkerligen att byta ut mot till exempel bovetemjöl eller mandelmjöl – eller hälften vetemjöl hälften Fiberfin – men eftersom vi inte testat kan vi inte lova och du får experimentera dig fram.)
2 dl vatten (eller varför inte kolsyrat vatten? Vi har alltid det i eftersom vi har soda streamer hemma)
4 msk sönderkokta röda linser = hemligheten. Perfekt om du har lite rester hemma, eller så kokar du nya.
0,5 dl vetegroddar

Läs också: Nyttigare pannkakor

Cashewgrädde
3 dl cashewnötter, blötlagda i minst 8 timmar
vatten
en gnutta äkta vaniljpulver

Annons
Annons