Annons
Annons

Nyttobröd

Fiberrikt, grovt bröd för även den kräsnaste av finsmakare. Magens och tarmarnas älskling.

22 februari, 2013
Nyttobröd
Dela inlägget

Fiberrikt, grovt bröd för även den kräsnaste av finsmakare. Magens och tarmarnas älskling.

Portioner: 2

Ingredienser

3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 msk vetekross
2 msk vetekli
1 dl solrosfrön
1 dl pistagenötter
5-6 torkade fikon
5-6 torkade aprikoser
1 dl tranbär
1 dl rivet apelsinskal
2 tsk salt
1 dl mörk sirap
1 krm kardemumma
1 tsk bikarbonat
1/5 liter turkisk yoghurt
Smör att smörja formen med

Gör så här

Sätt ugnen på 150-175°.
Börja med att hacka upp dadlar och aprikoser i mindre bitar. Som russin ungefär.
Riv apelsinskal.
Grovhacka nötterna. Det ska fortfarande vara rätt stora bitar.
Blanda ihop torrvarorna, torrkryddorna, solrosfröna och nötterna
Blanda sedan i yoghurten, sirapen och det rivna apelsinskalet tillsammans med fikon, aprikoser och tranbär.
Häll smeten i två smorda formar. (Rund eller fyrkantig efter smak och preferens.)
Grädda i ugnen på låg värme i cirka en timme. Ta ut när ytan har fått en mörk, fin färg.
Låt kallna innan servering.

Annons
Annons