Annons
Annons

Oxfilé med grillad sparris och hasselbackspotatis

Bjud på något klassiskt till festen. En riktigt fin oxfilé går så gott som alltid hem. Skippa smördegen och potatisen om du kör LCHF.

Redaktionen

25 december, 2012
Oxfilé med grillad sparris och hasselbackspotatis
Dela inlägget

Oxfilé med grillad sparris och hasselbackspotatis/ Beef Wellington

Bjud på något klassiskt till festen. En riktigt fin oxfilé går så gott som alltid hem. Skippa smördegen och potatisen om du kör LCHF.

Beef Wellington i smördeg
Smördegsinbakad oxfilé. Foto: M Keller

Ingredienser
Svensk oxfilé
Vitlök
Bacon
Smördeg
Ägg
Sparris
Potatis

Gör så här
Stek vitlök, lök och finstrimlat bacon.
Förstek köttet, kavla ut degen och pensla med ägg.
Lägg på din fyllning, rulla ihop i plastfilm och låt vila i kylen i 20 minuter.
In i ugn med en innertemperatur på 60 grader.
Stek sparris med en massa smör och flingsalt.
Servera med hasselbackspotatis, gräddsås och vinbärsgelé.

Stekt sparris i stekpanna
Foto: M Keller
Hasselbackspotatis
Foto: M Keller

Hasselbackspotatis

Gör så här
Skala potatisen och skär i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg gärna potatisen i en träsked så blir det lättare att skära. Lägg dem sedan med skårade sidan uppåt i ugnssäker form och pensla på smör. Ställ in mitt i ugnen i 225 grader i 25 minuter. Ta ut formen efter en stund och pensla på ytterligare smör och salta (den som vill kan även använda sig av ströbröd för vackrare färg).
Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Cornsfood.com.
www.cornsfood.com.

Annons
Annons