Annons
Annons

Quinoabröd

Detta är ett proteinrikt bröd utan gluten och med lite kolhydrater. Ett bra alternativ för den som undviker bröd men saknar något att ha pålägget på.

Redaktionen

18 maj, 2012
Quinoabröd
Dela inlägget

Detta är ett proteinrikt bröd utan gluten och med lite kolhydrater. Ett bra alternativ för den som undviker bröd men saknar något att ha pålägget på.

Ingredienser
1,5 dl vit quinoa
50g jäst
3,5 dl fingervarmt vatten
2 msk olivolja
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 krm agavesirap
1,5 dl pofiber
½ dl kokosmjöl
2 msk Bakepro

Garnering
Olivolja
Torkad rosmarin
Flingsalt

Gör så här
Tillaga quinoan efter anvisningen på förpackningen och låt den svalna till fingervarmt. Smula jästen i en bunke, ha i vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, fiberhusk, agavesirap och salt. Rör om ordentligt och låt blandningen svälla i 10 minuter. Blanda i quinoan, pofiber, bakepro och kokosmjöl. Slå upp degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut den med med handen. Pensla ytan med olivolja och strö över rosmarin och flingsalt. Låt jäsa 1 timme under bakduk. Grädda i 225 grader i 20 minuter.

Recept av Maili Kärki

Annons
Annons