Annons
Annons

Raw choklad- och lakritsbakelser med hallonmousse

Alla hjärtans dag - ett tillfälle då det kan vara extra trevligt att baka, äta eller bjuda på något hjärtformat, eller hur? Av den anledningen har Kureras duktiga matbloggare Mia Hagenmalm komponerat ett recept på raw lakritsbakelser med krämig, god hallonmousse. Trevlig alla hjärtans dag allihopa!

Redaktionen

14 februari, 2015
Raw choklad- och lakritsbakelser med hallonmousse
Dela inlägget

Alla hjärtans dag – ett tillfälle då det kan vara extra trevligt att baka, äta eller bjuda på något hjärtformat, eller hur?
Av den anledningen har Kureras duktiga matbloggare Mia Hagenmalm komponerat ett recept på raw lakritsbakelser med krämig, god hallonmousse.

Receptet ger fyra stora bakelser eller sex, sju små.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Kureras bloggare Mia Hagenmalm och hennes blogg Riktig mat & hälsa.

4
Chokladbakelser
1 dl chiafrön
1,5 dl solrosfrön (blötlagda minst 5 timmar)
1, 5 dl mandlar ( blötlagda minst 5 timmar)
5 torkade aprikoser (blötlagda minst 5 timmar)
1 msk kokosolja
3 msk raw kakopulver
1 krm kardemumma
1 tsk vaniljpulver
1 msk honung
1,5 tsk lakritspulver

Hallonmousse
2 avocado
1 dl cashewnötter (blötlagda 4 timmar)
2 msk kokosolja
2 dl hallon

Annons
Annons