Annons
Annons

Rawfood-bollar med kokos och citron

Goda rawfood-bollar som passar bra som mellanmål och är ett bättre alternativ till fikabröd och godis. Dessa rawfood-bollar med mandel, kokos och citron kan imponera på vem som helst.

6 mars, 2013
Rawfood-bollar med kokos och citron
Dela inlägget

Goda rawfood-bollar som passar bra som mellanmål och är ett bättre alternativ till fikabröd och godis. Dessa rawfood-bollar med mandel, kokos och citron kan imponera på vem som helst.

 

 

Ingredienser
2 dl sötmandel
5 urkärnade färska dadlar
2-3 msk virgin kokosolja
1 msk honung eller agavesirap
1-2 tsk ekologiskt äkta vaniljpulver
1 ekologisk citron (skal samt 1 tsk saft)
En nypa salt
Kokosflingor

Gör så här
Mixa sötmandel i en matberedare till ett fint mjöl.
Tillsätt grovhackade dadlar, kokosolja, honung eller agavesirap, vanilj samt salt och mixa smeten slät.
Smaka av med citronskal* och saft och rulla sedan bollarna i kokos.
Raw food-bollarna håller sig cirka en vecka i kylen och går bra att frysa.

* Bekämpningsmedel gör sig inte något bra i de här bollarna så välj en ekologisk citron. Det som blir över av citronen kan du skiva och smaksätta vatten med.

Portioner: 20

Annons
Annons