Annons
Annons

Raw grönkålschips

Vad är juligare än grönkål? Ja okej, för många en hel del annat säkert. Men ändå. Grönkål borde vara en mer given ingrediens på de svenska julborden. Det är nyttigt, relativt billigt och kan serveras i många former. Här är ett recept på fantastiskt goda grönkålschips.

Redaktionen

23 december, 2014
Raw grönkålschips
Dela inlägget

Vad är juligare än grönkål? Ja okej, för många en hel del annat säkert. Men ändå. Grönkål borde vara en mer given ingrediens på de svenska julborden. Det är nyttigt, relativt billigt och kan serveras i många former. Här är ett recept på fantastiskt goda grönkålschips.

Har du aldrig provat dessa tidigare är det dags nu, tycker vi. Varför inte servera dem som nyttigare snacks framför Kalle Anka?

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Marina Olasdotter Asplund och Maria Carlsson som driver kaféet STHLM RAW.

800 gram rensad och sköljd grönkål (utan stjälk)
4 dl cashewnötter (helst blötlagda drygt tre timmar)
1 chili (om du gillar starkt, ta en halv om du inte gillar starkt)
2-3 klyftor vitlök
2 msk kvalitetssalt
3 msk b-jäst

Annons
Annons