Annons
Annons

Raw lasagne

Bjud på en riktigt god raw lasagne. Experimentera med ingredienserna och få den att smaka olika varje gång.

Redaktionen

10 oktober, 2012
Raw lasagne
Dela inlägget

 

Ingredienser 2 portioner

Har inga specifika mått på ingredienserna som ska vara mellan lasagneplattorna, man tager vad man haver hemma. Ibland blir det mer eller mindre av något, ibland lägger man till eller tar bort något… Man får smaka sig fram helt enkelt. Bara att klutta ut de olika rörorna på varje platta, gör valfritt antal lager och toppa med till exempel tomater och basilika.

Lasagneplattorna
1 stor zucchini i tunna skivor.
Dela zucchinin på mitten och gör skivor i mandolinen. Har man ingen mandolin går det bra att skära med kniv eller använda sig av osthyveln.

Röd sås
ca 2 dl soltorkade tomater, blötlagda
1 liten tomat
ca 1/2 gul lök
vitlök
olivolja
citronjuice
salt och peppar
Kör allt i matberedaren till jämn sås.

Ricotta
Cirka 1 1/2 dl cashew, pinjenötter eller solrosfrön, blötlagda cirka två timmar.
citronjuice
salt
vatten

Mixa ingredienserna i matberedaren eller med stavmixern, späd på med vatten till önskad ostkonsistens.

Pesto
ca 1 dl cashew, mandel, pinjenötter eller pumpa/ solrosfrön
färsk basilika
olivolja
vitlök
salt och peppar

Mixa allt med stavmixern eller i matberedaren till grovkorning massa.

Vita skålor med olika röror, en vit, en röd och en grön plus skuren zucchini

 

Annons
Fakta

Fakta

Recept kommer från Rawfoodfamiljen om bloggar på www.kurera.se/rawfoodfamiljen.

Annons
Annons