Annons
Annons

Till sommarfesten: Raw mintdröm

Sverige möter Indien i en ljuvlig sommardessert som är omsorgsfullt skapad med naturliga ingredienser.

Redaktionen

16 maj, 2013
Till sommarfesten: Raw mintdröm
Dela inlägget

Sverige möter Indien i en ljuvlig sommardessert som är omsorgsfullt skapad med naturliga ingredienser.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet är hämtat från boken ”Maten är min medicin”” av Janesh Vaidya, Norstedts Förlag..

Maten är min medicin

Portioner: 10

Ingredienser

Botten:
1 dl paranötter
1 dl mandel
10 dadlar (urkärnade)
1 ½ dl raw kakao
1 nypa salt

Fyllning:
5 dl cashewnötter
½ dl honung
½ dl kokosolja
pepparmyntsolja
2 tsk spirulina

Toppen:

1 dl kakaosmör
1 dl rå kakao
2 msk honung
1 nypa salt
1 msk kakaonibs

Gör så här

Lägg paranötterna och mandlarna i blöt och låt ligga i cirka två timmar.
Häll av vattnet.
Kör nötterna i en mixer tills de blivit till mjöl.
Lägg i dadlar, kakao och salt och kör tills det bivit en deg.
Platta ut degen i en springform (17 cm i diameter).
Lägg cashewnötterna i blöt och låt ligga i cirka en timme. Häll av vattnet.
Kör i mixern tillsammans med honung, kokosolja, pepparmyntsolja och spirulina tills det formats en grön massa.
Tryck ut massan över chokladlagret.
Smält kakaosmöret över vattenbad. Rör ner kakao, honung och salt.
Bred ut smeten över kakan och strö över kakaonibsen.
Ställ i frysen och låt stå i cirka 30 minuter.
Skär upp i bitar och servera.

Förslag på modifieringar efter din kroppstyp:
VATA Låt mintdrömmen tempereras något i rumsvärme innan du äter. Ät vid varm väderlek och helst mitt på dagen.
PITTA Ät små portioner.
KAPHA Ät mycket små portioner. Låt mintdrömmen tempereras något i rumsvärme innan du äter.

Annons
Annons