Annons
Annons

Raw morots- och rödbetsbiffar

Laga raw rödbetsbiffar med indisk touch. Servera med råkostsallad och guacamole.

Redaktionen

12 november, 2012
Raw morots- och rödbetsbiffar
Dela inlägget

Vi slänger väldigt sällan mat, allt går att använda. Så när jag gör juice i råsaftcentrifugen blir det alltid massa pulp (fruktkött) över som jag brukar göra biffar eller falaflar på. Gjorde dessa av pulpen som blev över häromdagen när jag färgade kokosflingorna. Lite indisk touch som 14-månader gamle León gladeligen åt av och som serverades med råkostsallad och guacamole.

Ingredienser till rödbetsbiffar upphällda i skålarIngredienser
4 dl pulp från morot och rödbetor (pulp är fruktköttet som blir över vid råsaftcentrifugeringen)
2 rågade skedar krossade linfrön som blandas med sex msk vatten (detta håller ihop biffarna)
2 dl pumpafrön (blötlagda i ljummet vatten cirka 15 minuter)
1 röd eller gul lök
1 paprika
spiskummin
curry
celtic salt (eller rosa salt)
svarta eller vita sesamfrön till topping

Gör så här
Häll av vattnet som pumpafröna ligger i och kör i matberedaren tillsammans med parikan tills smått, man kan behöva skrapa ner på kanterna allteftersom.
Finhacka löken för sig.
Blanda sedan i stor bunke pulpen, finhacket och linfrösmeten.
Salta och krydda efter smak.
Gör små biffar och lägg på plåten, och toppa med sesamfrön.
Tillagning i ugnen max 50 grader och i torkugnen 42 grader i några timmar, vänd på dem när de känns torra på ena sidan.

Rödbetsbiffar på plåt

Annons
Fakta

Fakta

Recept kommer från Christopher och Therese Argus, som skriver bloggen Rawfoodfamiljen för Kurera.
www.kurera.se/rawfoodfamiljen.

Annons
Annons