Annons
Annons

Raw pesto i två sköna varianter

Pesto är en fantastisk smaksättare och är superenkel att göra. Passar bra till salladen, till bönpastan eller på en frökex. Här är recept på två varianter, båda fyllda med näring, bra fetter och härlig klorofyll från gröna blad.

Redaktionen

26 mars, 2015
Raw pesto i två sköna varianter
Dela inlägget

Pesto är en fantastisk smaksättare och är superenkel att göra. Passar bra till salladen, till bönpastan eller på en frökex.
Här är recept på två varianter, båda fyllda med näring, bra fetter och härlig klorofyll från gröna blad.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Holistic.
www.holistic.se

Grönkålspesto
2 dl grönkål
½ kruka basilika
2 vitlöksklyftor
½ dl pinjenötter
½ dl mandlar
½ dl sesamfrö
3 msk olivolja
1 msk citronjuice
salt och vitpeppar efter smak

Grön skön pesto
5 dl färsk basilika
1 dl färsk persilja
1 dl pinjenötter (du kan använda solroskärnor om du vill ha den nötfri)
1 och ½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk honung
2 msk citronjuice
salt efter smak

Alla ingredienser bör vara ekologiska.

Annons
Annons