Rawfoodfamiljen

Nytt i bakskafferiet

26 mars, 2013 | Kommentera (4)

Älskar att köpa nya bakingredienser :) Kan inte få nog av pulver och bär av alla de sorter. Var förbi Saltå Kvarns butik på söder och införskaffade dessa ekologiska frystorkade hallon som smakar ljuvligt.

IMG_1698

Har länge tänkt att göra praliner på vit choklad. Så blandade hallonen med raw kakaosmör och fick bli dessa små hjärtan. Även en superfood finns med som hemlig ingrediens, för när jag gör gottesaker vill jag att det ska vara extra nyttiga :)

raw food choklad med frystorkade hallon

raw food choklad med frystorkade hallon

Postad: 26 mars, 2013 Av: Rawfoodfamiljen Kategori: Dessert, Hållbart, Hälsa, Ingredienser, Livsstil, Naturligt/Ekologiskt, Okategoriserade, Rawfood, Tankar, Tips, Vegan | Kommentera (4)

Det finns 4 kommentarer:

Nytt i bakskafferiet

 1. Liselotte Gustafsson skrev den

  Tack för fin och givande blogg!
  Har funderat på att torka hallon i torkugnen…går det bra? Vet ni?

  • Rawfoodfamiljen skrev den

   Hej Liselott, tack själv för att du läser vår blogg :)

   Visst funkar det att torka sina egna hallon.
   I torkugn tar det ca 9-11 tim på 42-50 grader att torka hela hallon. Kör varmare i början eftersom dom innehåller mkt vatten, sänk tempen efter 3 timmar. I vanlig ugn antar jag att du sätter på lägsta möjlig temperatur och inväntar tills de blir klara. Öppna luckan ibland för att släppa ut ev ånga.

   Man kan också göra hallon remmar av färska hallon, mixa då hallonen och lägg smeten på plåt.
   Lycka till!!
   Therese

 2. Johanna Gustafsson skrev den

  Ser jättegoda ut!! Och vilka härliga bilder du tar :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Therese och Christopher Argus
Ålder: 33 år.
Bor: Kungsholmen men flyttar till Peru i höst.
Familj: Sonen León 2 år.
Sysselsättning: Rawfoodkockar och lärare.
Om oss: Grönjuice var dag, fullt ekotänk, integrerat spirituella, yoga-rawfood-workshops, Peru i hjärtat, älskar naturen och sand mellan tårna.
Fokus just nu: Chris pluggar för fullt på Masters utbildningen i Spiritual Nutrition på Tree of Life, AZ medan han jobbar som privat yogalärare och raw kock. Therese tar fram nya smaskiga dessertrecept till kommande boken. Familjen flyttar till Peru under hösten för att starta ett Universitet Arbol de la Vida samt utveckla the Raw Cafe och som tillsammans blir Sacred Valley of the Inkas bästa plats för integrerad och holistisk hälsa.
Om bloggen: Med år av erfarenhet och utbildning från världsledande auktoriteter inom RAWfood och levande föda kommer vi att ta dig med på en resa genom en livsstil som är långt ifrån "mainstream" (jante) och som påvisar ett naturligt ekologiskt och, enligt oss, mer hållbart sätt att leva. I bloggen delar vi med oss av vårt vardagsliv, diverse recept, insiktsfulla fakta blandat med lättsamma bilder som talar de tusen orden, allt genom ett medvetet perspektiv med rawfood som grundpelare. Varmt välkomna!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.